30 heinäkuuta, 2018

Heppakesä!

Hellou!

Kuten otsikosta voi päätellä olen nyt "taas" alkanut ratsastaa. En tietenkään vielä mitenkään aktiivisesti, mutta olen käynyt nyt pari kertaa taas kokeilemassa ainakin kolmea erilaista vuokris ehdokasta. Kävin 20.6 Killerillä Sydämen Ratsutilan tallilla kokeilemassa Dino nimistä ruunaa.
Lämmiteltiin ja sitten ravatiin molempiin suuntiin kentää ja tehtiin päätyihin pysähdyksiä. Pelkkien pysähdysten jälkeen vaihettiin tehtävää niin, että pysähdyksestä lähdettiin suoraan ravivoltille ja tehtiin sama myös pitkien sivujen keskelle. Välikäyntien jälkeen ravattiin keskiympyrällä taivutellen ja sitten yritettiin laukkaa. Se ei aluksi meinannut nousta ollenkaan vaan ravi vain kiihtyi, mutta kyllä se lopulta sieltä nousi viimein. Dino oli alussa todella tahmea, mutta heti ravien jälkeen käyntikin oli tosi menevää. Dino myös puskee ulospäin, mutta sekin ketkuilu unohtui parin muistutuksen jälkeen. Kokonaisuutena tosi symppis, mutta ehkä hieman liian hidas minulle, jos muistellaan millainen Jopo oli silloin joskus!




11.7 kävin A&K Ponipalvelun tilalla kokeilemassa Kassu nimistä Latvian ratsuponia. Kassu oli todella mukava hakea tarhasta ja muutenkin jo heti symppis alkuun. Alkukäynnissä Kassu oli todella tahmea, mutta kannuskutksella se alkoi liikkumaan vähän reippaammin. Tämäkin kaveri ravin jälkeen alkoi menemään todella reippaasti. Kassu alkoi ravissa myötäilemään kun päästiin isolle päätyympyrälle ja meni kivasti suorillakin myötäillen alas. Tunnen itse olevani tosi ruosteessa xD
Laukka oli todella ihanaa! Vaikka alkuun laukka ei pyörinyt, mutta temmon noustessa istuminen siellä oli todella kivaa. Ei tehty mitään erityistä, kunhan vaan kokeilin ravin, laukan ja väistöt.



15.7 menin sitten heti uudelleen samalle tallille ja tällä kerralla oli vuorossa todella vanha poniystävä Newforestinponi Rosy Zillah eli tutummin Hilla. Olen sillä ratsastanut joskus vuonna 2009 (en muista tarkalleen) kun se oli serkkujen laitumilla muutaman vuoden. Silloin ekalla kerralla taisi olla myös ensimäinen kerta kun lensin hevosen (tai no ponin) selästä. Onneksi silloin oli kuitenkin talvi.
Hillan kanssa tehtiin voltteja, väistöjä, lisäyksiä, peruutuksia jne. koska tiedän sen tehneen hyvän uran tasokkaana kouluhevosena ja katsoin mihin se pystyi. Alkuun Hillakin oli vähän jäykkä, mutta vetreytyi aika nopeasti ja alkoi tekemään töitä vaikka oli todella kuuma. Hilla on nyt 17 vuotta, joten aika lailla saman ikäinen kuin Faline silloin kun sillä ratsastin.



Nyt on vielä vähän lähempänä kotia muutama vuokraehdokas yksityistalleilta ja kokeilemaan menen todennäköisesti seuraavaksi torstaina ennen Helsingin matkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Vastaan siihen mahdollisimman pian :)